Γιαούρτι
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΑΚΙΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ υπάρχουν και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D (ιδιαίτερα τα εμπλουτισμένα προϊόντα). Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού είναι ανώτερες του γάλακτος, το ασβέστιο είναι περισσότερο διότι τα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή, ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, σε σχέση με το γάλα, διευκολύνεται η εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου. Ως τροφή, το γιαούρτι βοηθάει στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου και κατ’ επέκταση στην καλή υγεία των οστών.
ΤΡΟΦΙΜΟ | ΥΓΡΑΣΙΑ (%) | ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) | ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g) | ΛΙΠΗ (g) | ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | ΑΣΒΕΣΤΙΟ (mg) | ΦΩΣΦΟΡΟ (mg) | ΣΙΔΗΡΟ (mg) | ΝΑΤΡΙΟ (mg) | ΚΑΛΙΟ (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ΓΙΑΟΥΡΤΙ | 88.0 | 62 | 3.0 | 3.4 | 4.9 | 111 | 87 | ΙΧΝΗ | 47 | 132 |