Τι κάνω για να ξεπαγώσω την τροφή;
13 Jun

Τι κάνω για να ξεπαγώσω την τροφή;

  • Posted by barf_esho3
  • Εμφανίσεις 8812

Κάνουμε ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες που κάνουμε για να ξεπαγώσουμε και τις δικές μας τροφές. (Απόψυξη στη συντήρηση).

Ασφαλής Απόψυξη: Οι ασφαλείς τρόποι αποψύξεως του κρέατος και των προϊόντων του είναι:

Απόψυξη στο ψυγείο: Είναι ο καλύτερος τρόπος βραδείας αποψύξεως, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου δεν επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Η απόψυξη με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του προϊόντος) από 8 έως 12 ώρες. Μετά την απόψυξη το κρέας και ο κιμάς μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1 έως 2 ημέρες.

Απόψυξη με κρύο νερό: Όταν χρησιμοποιούμε νερό για την απόψυξη αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ. Κατά την απόψυξη να μην απομακρύνετε τη συσκευασία. Εμβαπτίσατε το κρέας στο κρύο νερό, το οποίο πρέπει να αλλάζει κάθε 30 λεπτά. Ο χρόνος αποψύξεως είναι 1 ώρα.

Δεν συνιστάτε η κατάψυξη του προϊόντος μετά την απόψυξη του.

Tags:

Γράφτε ένα σχόλιο