Γιαούρτι

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΑΚΙΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ υπάρχουν και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D (ιδιαίτερα τα εμπλουτισμένα προϊόντα). Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού είναι ανώτερες του γάλακτος, το ασβέστιο είναι περισσότερο διότι τα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή, ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, σε σχέση με το γάλα, διευκολύνεται η εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου. Ως τροφή, το γιαούρτι βοηθάει στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου και κατ’ επέκταση στην καλή υγεία των οστών.

ΤΡΟΦΙΜΟΥΓΡΑΣΙΑ (%)ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(kcal)
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (g)ΛΙΠΗ (g)ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
(g)
ΑΣΒΕΣΤΙΟ
(mg)
ΦΩΣΦΟΡΟ
(mg)
ΣΙΔΗΡΟ
(mg)
ΝΑΤΡΙΟ
(mg)
ΚΑΛΙΟ
(mg)
ΓΙΑΟΥΡΤΙ88.0623.03.44.911187ΙΧΝΗ47132